Miért vásárolj vitorlát közvetlenül vitorlakészítőtől?

március 8, 2024
Posted in 1D Sails_hu
március 8, 2024 1D Sails

Rengeteg márkájú vitorla fordul meg nálunk javítási céllal, régebbiek és újabbak egyaránt. Tizenkét évünk volt megtanulni, és már a konstrukcióról felismerjük, ki a gyártó.

Nagyon fontos tapasztalat, hogy az itthon, kereskedőtől vásárolt egyedi vitorlák néha súlyos, az ügyfél számára észrevehetetlen hátrányokkal kerülnek ki a gyárból. Néha ezek konkrét hibák, néha pedig mulasztások. Néha az élettartam rovására mennek, néha pedig a vitorla teljesítménye csorbul. Persze arra is volt példa, hogy elszúrták a méretezést, vagy elnagyolták az anyagválasztást. Mivel mi is az egyik legnagyobb nemzetközi vitorlamárka hálózatának hazai képviseletét láttuk el, sajnos csak lassan, de összeállt a kép, hiszen megvolt hozzá a háttérismeret, hogy hogyan üzemelnek a hatalmas vitorlagyárak.

Mit tudnak a vitorlakereskedők?

A talány megfejtése abban rejlik, hogy a kereskedők nem vitorlakészítők. Több vagy kevesebb képzésen, tréningen vesznek részt, jobban vagy rosszabbul sajátítják el az elérhető tudásanyagot. Tapasztalataink szerint sokszor inkább a saját vitorlázási tapasztalataikból merítenek. Mivel nem ismerik egy vitorla tervezésének és megépítésének folyamatát, nem tudnak teljeskörűen minden részletre odafigyelni a vitorlád gyártótól való megrendelésénél, pedig vannak esetek, amikor minden rájuk van bízva. Általánosítani nem szabad, de sok rossz tapasztalat ért minket. Persze néha jó is!

Mit tud a 1D – One Design Sails?

A nagy cégeknél többnyire tömeggyártás van, a vitorlád tagadhatatlanul egy a többezer porszem közül. Ezzel szemben a 1D – One Design Sails loftjában évente elkészülő párszáz vitorla között a tiéd is speciális figyelmet kap. A rendelkezésünkre álló technológia azonos, de mi nem tudunk és nem is szeretnénk névtelenül elbújni egy ipari méretű vitorlagyár munkásai között. Ismersz minket név szerint, láthatod, hogy mi kerül ki a kezeink közül.

Mi vitorlákat gyártunk, és vitorlákat adunk el az ügyfeleinknek. A kollégáink a nyersanyag megérkezésétől kezdődően aprólékosan odafigyelnek minden egyes lépésre a gyártási folyamat során. A vitorlakészítés fázisai közé több ellenőrzési pontot beiktattunk, hogy minden tökéletes legyen. Nem mehet ki olyan termék az 1D – One Design Sails gyártóasztaláról, ami hibás. Minden egyes vitorlának a hajófelméréstől a tervezésen át egészen a használatba vételig tökéletesnek kell lennie. Mert azok a vitorlázók, akik bizalmat szavaztak nekünk és csapatunknak, megérdemlik a kiváló vitorlát.

Ha eddig bizonytalan voltál, hogy érdemes-e szóba állnod velünk vitorlaügyben, reméljük, már oszlanak a kétségeid. Gyere be hozzánk Fűzfőre, a loftba, és győződj meg róla személyesen! Akik pedig már az ügyfeleink, nekik nagyon köszönjük a bizalmat!

Stay ahead of things

Stay up to date with the latest news and discounts

PROVIDING
THE WORLD
WITH BETTER SAILS

contact-section